Polityka prywatności Vtiger

Vtiger („Vtiger”, „my”, „nasz” lub „nas”) zobowiązuje się do ochrony prywatności osób, które odwiedzają nasze strony internetowe („Użytkownicy”), subskrybują nasze usługi („Klienci”) lub rejestrują się w celu nasze wydarzenia („Uczestnicy”). Niniejsza Polityka prywatności reguluje zbieranie, wykorzystywanie i ujawnianie danych osobowych, które otrzymujemy za pośrednictwem naszych Usług (zgodnie z definicją w Warunkach świadczenia usług).

Niniejsza Polityka prywatności obejmuje dane, które udostępniasz nam za pośrednictwem naszych witryn, w tym między innymi vtiger.com, discussions.vtiger.com, marketplace.vtiger.com, code.vtiger.com, blogs.vtiger.com („ Strony internetowe Vtiger ”lub„ Nasze strony internetowe ”) lub nasze aplikacje online, offline lub mobilne („ Usługi Vtiger ”lub„ Nasze usługi ”).

Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na nasze praktyki dotyczące zbierania, wykorzystywania i ujawniania oraz inne działania opisane w niniejszej Polityce prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z niniejszą Polityką przed skorzystaniem z naszych usług. Korzystanie z naszych usług oznacza, że ​​zgadzasz się ze wszystkimi warunkami tej Polityki. Nie korzystaj z naszych usług, jeśli nie zgadzasz się z jakąkolwiek częścią niniejszej Polityki.

wskaźnik

  1. Kim jesteśmy
  2. Jakie informacje o Tobie gromadzimy
  3. Specjalne ograniczenia dotyczące korzystania z danych Google
  4. W jaki sposób wykorzystujemy informacje zbieramy
  5. W jaki sposób dzielimy się gromadzonymi przez nas informacjami
  6. Jak postępujemy z Twoimi danymi klienta
  7. Jak przechowujemy i zabezpieczamy gromadzone informacje
  8. Jak przekazujemy informacje, które gromadzimy na całym świecie
  9. Twoje prawa i wybory
  10. Inne ważne informacje dotyczące prywatności
  11. aplikacja mobilna
  12. Nasza polityka wobec dzieci
  13. Zmiany niniejszej polityki prywatności
  14. Regulamin
  15. Skontaktuj się z nami

Kim jesteśmy

Vtiger tworzy oprogramowanie CRM w chmurze, które pomaga firmom budować silniejsze i bardziej dochodowe relacje z klientami.

Jakie informacje o Tobie gromadzimy

Zbieramy następujące informacje bezpośrednio od Ciebie lub za pośrednictwem Usługi.

Informacje o użytkowaniu

Podczas poruszania się po naszych stronach internetowych Vtiger może zbierać informacje za pomocą powszechnie używanych narzędzi do zbierania informacji, takich jak pliki cookie i sygnały nawigacyjne. Dzięki niemu zbieramy:

Informacje osobiste

Gdy korzystasz z naszej strony internetowej w celu uzyskania informacji o nas lub naszych usługach, zarejestruj się w chmurze Vtiger CRM, zarejestruj się, aby wziąć udział w wydarzeniu, zarejestruj się na nasze blogi, zarejestruj się na rynku lub dołącz do naszych dyskusji społecznościowych i zgłoś się do naszego program partnerski, możemy zbierać następujące dane osobowe. Możemy zebrać niektóre z tych informacji ze źródeł zewnętrznych, jak opisano w sekcji poniżej „Informacje z innych źródeł”.

Informacja o Subskrybcji

Po zakupie naszych Usług lub dodatków opublikowanych przez osoby trzecie, Vtiger będzie wymagać od Ciebie dostarczenia następujących informacji:

Wsparcie komunikacji

Jeśli skontaktujemy się z Tobą, aby zaoferować wsparcie za pośrednictwem dowolnego medium (aplikacji Telefon, Czat, E-mail i Wiadomości, takich jak Whatsapp), zbieramy i przechowujemy następujące informacje.

Usługi zintegrowane.

Użytkownik może otrzymać możliwość dostępu do Usługi lub zarejestrowania się w niej poprzez wykorzystanie nazwy użytkownika i haseł do niektórych usług świadczonych przez osoby trzecie (każda, „Usługa Zintegrowana”), na przykład za pomocą konta Google, lub w przeciwnym razie moglibyśmy upoważnić Zintegrowaną Usługę do dostarczenia nam Danych Osobowych lub innych informacji. Upoważniając nas do połączenia się ze Zintegrowaną usługą, upoważniasz nas do uzyskania dostępu do Twojego imienia i nazwiska, adresu e-mail i innych informacji udostępnionych nam przez Zintegrowaną Usługę oraz do korzystania i ujawniania ich zgodnie z niniejszą Polityką. Powinieneś sprawdzić swoje ustawienia prywatności w każdej Zintegrowanej usłudze, aby zrozumieć, jakie informacje, które oferuje nam Integrated Service, i wprowadzić odpowiednie zmiany. Przed przystąpieniem do korzystania z usług i łączenia się z naszą Usługą należy dokładnie zapoznać się z warunkami użytkowania i polityką prywatności każdej Zintegrowanej Usługi.

Pojedyncze logowanie

Możesz zalogować się do naszego serwisu, korzystając z usług logowania, takich jak Google, Facebook Connect, LinkedIn, Office 365 itp. Usługi te uwierzytelnią Twoją tożsamość i zapewnią Ci opcję udostępniania nam pewnych danych osobowych, takich jak imię i nazwisko oraz adres e-mail adres.

Informacje z innych źródeł

Możemy uzyskać informacje, w tym Dane Osobowe, od stron trzecich i źródeł innych niż Usługa. Obejmują one publicznie dostępne źródła informacji, takie jak LinkedIn, Facebook i Twitter. Obejmują one również naszych partnerów, wzajemne powiązania, reklamodawców, agencje ratingowe i usługi zintegrowane. Informacje te mogą być gromadzone, aby ułatwić nam zrozumienie, kim jesteś i jakie są Twoje potrzeby, a także pomóc nam ulepszyć nasze produkty i usługi. Jeśli połączymy lub skojarzymy informacje z innych źródeł z danymi osobowymi, które zbieramy za pośrednictwem Usługi, będziemy traktować połączone informacje jako Dane Osobowe zgodnie z niniejszą Polityką.

Specjalne ograniczenia dotyczące korzystania z danych użytkownika Google:

Niezależnie od innych postanowień niniejszej Polityki Prywatności, jeśli udostępnisz Aplikacji dostęp do następujących typów danych Google, korzystanie z tych danych przez Aplikację będzie podlegać tym dodatkowym ograniczeniom:

1. Aplikacja będzie korzystać tylko z dostępu do odczytu, zapisu, modyfikowania lub kontrolowania treści wiadomości Gmaila (w tym załączników), metadanych, nagłówków i ustawień, aby zapewnić klienta poczty e-mail, który pozwala użytkownikom tworzyć, wysyłać, czytać i przetwarzać wiadomości e-mail i nie będzie przenieść te dane Gmail na inne osoby, chyba że jest to konieczne do zapewnienia i ulepszenia tych funkcji, przestrzegania obowiązujących przepisów lub w ramach fuzji, przejęcia lub sprzedaży aktywów.

2. Aplikacja nie będzie wykorzystywać danych Gmaila do kierowania lub wyświetlania reklam.

3. Aplikacja nie pozwoli ludziom na odczytanie tych danych, chyba że otrzymamy twoją umową potwierdzającą dla określonych wiadomości, co jest konieczne ze względów bezpieczeństwa, takich jak badanie nadużyć, zgodność z obowiązującym prawem lub z wewnętrznymi operacjami Aplikacji, a nawet wtedy, gdy dane zostały zagregowane i anonimizowane.

W jaki sposób wykorzystujemy gromadzone przez nas informacje

Nigdy nie ujawnimy, nie udostępnimy ani nie sprzedamy twoich danych bez Twojej zgody, chyba że będzie to wymagane przez prawo. Wykorzystujemy Twoje dane do następujących celów:

Aby dostarczyć ci informacji o naszych produktach i usługach

Wykorzystujemy te informacje - inne niż Dane Klienta - do obsługi, utrzymywania, ulepszania i dostarczania wszystkich funkcji Usługi, do świadczenia żądanych usług i informacji, do odpowiadania na komentarze i pytania oraz do zapewniania wsparcia użytkownikom Usługi. Przetwarzamy Dane Klienta wyłącznie zgodnie z instrukcjami podanymi przez odpowiedniego Klienta lub Użytkownika.

Aby poprawić użyteczność naszych wiadomości dla Ciebie

Korzystamy z danych śledzenia kliknięć w różnych celach, w tym w celu określenia zainteresowania konkretnymi tematami i pomiaru skuteczności komunikacji z klientami. Możesz udzielić lub odrzucić zgodę na to śledzenie ze strony Preferencje, dostępnej z linku „Wypisz” lub „Zarządzaj preferencjami” w stopce każdego biuletynu, który Ci wysyłamy.

Planować nasze wydarzenia

Korzystamy również z informacji rejestracyjnych o zdarzeniach do planowania i organizacji imprez firmowych, internetowych forów gospodarzy i sieci społecznościowych, w których uczestnicy wydarzenia mogą uczestniczyć, oraz do wypełniania profili internetowych dla uczestników na naszych stronach internetowych.

Aby odpowiedzieć na twoje prośby

Korzystamy z danych kontaktowych i innych informacji udostępnionych nam za pośrednictwem poczty elektronicznej i innych kanałów, takich jak czat i telefon, aby odpowiedzieć na Twoje prośby.

Aby przetwarzać płatności

Używamy informacji o kartach kredytowych i PayPal wyłącznie do przetwarzania płatności za Usługi i wydarzenia. Przekazujemy informacje rozliczeniowe do Stripe, Instamojo, a PayPal, nasi partnerzy rozliczeniowi, którzy bezpiecznie przechowują Twoje dane do przyszłych rozliczeń, zgodnie z autoryzacją użytkownika.

Aby poprawić naszą stronę internetową

Korzystamy z informacji nawigacyjnych na stronie internetowej, adresu IP, typu przeglądarki, języka przeglądarki, odsyłającego adresu URL, dostępnych plików, wygenerowanych błędów, strefy czasowej, systemu operacyjnego i innych danych odwiedzających zebranych w naszych plikach dziennika w celu analizy trendów, administrowania naszą stroną internetową, śledzenia ruchów odwiedzających i ulepszyć naszą stronę internetową. Łączymy te automatycznie zbierane dane z innymi informacjami, które zbieramy na Twój temat.

Aby ulepszyć nasze produkty i usługi

Twoje dane dotyczące użytkowania, takie jak czas, częstotliwość, czas trwania, wzór użycia, użyte funkcje i ilość wykorzystywanej pamięci mogą być rejestrowane przez nas i wykorzystane do ulepszenia usługi Cloud Vtiger CRM.

Twoje dane wykorzystujemy również za Twoją zgodą, w tym:

Komunikacja

Możemy wykorzystywać adres e-mail Użytkownika lub Użytkownika lub inne informacje - inne niż Dane Klienta - w celu skontaktowania się z Użytkownikiem lub Użytkownikiem (i) w celach administracyjnych, takich jak obsługa klienta, w celu rozwiązania problemu naruszenia praw własności intelektualnej, naruszenia prywatności lub zniesławienia związanych z Dane Klienta lub Dane Osobowe zamieszczone w Serwisie lub (ii) z aktualizacjami dotyczącymi promocji i wydarzeń związanych z produktami i usługami oferowanymi przez nas oraz przez osoby trzecie, z którymi współpracujemy. Możesz anulować subskrypcję powiadomień e-mail, klikając link rezygnacji z subskrypcji podany we wszystkich powiadomieniach e-mail lub wysyłając wiadomość e-mail na adres support@vtiger.com. Nie możesz zrezygnować z otrzymywania e-maili transakcyjnych związanych z Twoim kontem lub korzystaniem z Usług.

Masz możliwość zrezygnowania z otrzymywania jakichkolwiek komunikatów promocyjnych opisanych poniżej w części „Twoje prawa i wybory”.

W jaki sposób dzielimy się informacjami, które zbieramy

Z wyjątkiem przypadków opisanych w niniejszej Polityce, nie będziemy celowo ujawniać Danych Osobowych lub Danych Klienta, które zbieramy lub przechowujemy w Serwisie osobom trzecim bez zgody odpowiedniego Użytkownika, Użytkownika lub Klienta. Możemy ujawniać informacje stronom trzecim, jeśli wyrazisz na to zgodę, jak również w następujących okolicznościach:

Informacje nieograniczone

Wszelkie informacje, które dobrowolnie zdecydujesz się włączyć do publicznego obszaru usługi, takie jak publiczna strona profilu, będą dostępne dla każdego użytkownika lub użytkownika, który ma dostęp do tych treści.

Usługodawcy

Współpracujemy z zewnętrznymi dostawcami usług, którzy zapewniają nam stronę internetową, tworzenie aplikacji, hosting, konserwację i inne usługi. Te osoby trzecie mogą mieć dostęp do Danych Osobowych lub Danych Klienta lub przetwarzać je w ramach świadczenia tych usług dla nas. Ograniczamy informacje przekazywane tym usługodawcom do tego, co jest im niezbędne do wykonywania ich funkcji, a nasze umowy z nimi wymagają zachowania poufności takich informacji.

Informacje niemające osobowości

Możemy udostępniać osobom trzecim informacje zbierane automatycznie, zagregowane lub w inny sposób niepozwalające na identyfikację osobową do różnych celów, w tym (i) zgodności z różnymi obowiązkami sprawozdawczymi; (ii) w celach biznesowych lub marketingowych; lub (iii) pomagać takim stronom w zrozumieniu interesów, zwyczajów i wzorców użytkowania naszych Klientów, Użytkowników i Odwiedzających dla niektórych programów, treści, usług i / lub funkcji dostępnych za pośrednictwem Usługi.

Partnerzy odsprzedający

Gdy zarejestrujesz się na bezpłatną wersję próbną za pośrednictwem autoryzowanych partnerów Vtiger lub linków polecających, Twoje dane osobowe zostaną udostępnione pomiędzy Vtiger i autoryzowanym partnerem, z którym się zalogowałeś. Zachęcamy do sprawdzenia polityki prywatności naszego autoryzowanego partnera przed zarejestrowaniem się na bezpłatną wersję próbną lub jakiekolwiek usługi.

Możemy udostępniać Twoje dane osobowe naszym autoryzowanym partnerom odsprzedaży w Twoim regionie, wyłącznie w celu skontaktowania się z Tobą w sprawie produktów, które pobrałeś lub usług, w których jesteś zarejestrowany. Damy Ci możliwość zrezygnowania z kontynuowania pracy z tym partnerem.

Twórcy aplikacji Marketplace

Po zainstalowaniu lub zakupie dowolnej aplikacji opracowanej przy użyciu interfejsów API Vtiger, która jest zamieszczona na rynku online Vtiger, Twoje imię i adres e-mail zostaną udostępnione twórcy aplikacji, aby mogli nawiązać z Tobą kontakt bezpośrednio jako dostawca tej aplikacji lub usługi . Vtiger nie kontroluje wykorzystania Twoich danych osobowych przez deweloperów, które będą oparte na ich własnej polityce prywatności.

Egzekwowanie prawa, proces prawny i zgodność

Należy pamiętać, że przepisy prawne obowiązujące w różnych jurysdykcjach, w których działamy, mogą zobowiązywać nas do ujawniania informacji o użytkowniku i zawartości konta użytkownika lokalnym organom ścigania w ramach procedury prawnej lub egzekwowalnego wniosku rządu. Ponadto możemy również ujawniać dane osobowe i zawartość konta użytkownika organom ścigania, jeżeli takie ujawnienie zostanie uznane za konieczne do ochrony praw Vtiger lub do ochrony bezpieczeństwa naszych użytkowników, pracowników lub ogółu społeczeństwa.

Zmiana właściciela

W przypadku, gdy Vtiger bierze udział w upadłości, fuzji, przejęciu, reorganizacji lub sprzedaży aktywów, Twoje informacje zostaną przekazane w ramach tej transakcji. Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności będzie nadal obowiązywać w odniesieniu do informacji użytkownika po przeniesieniu do nowego podmiotu.

Dane Klienta mogą być fizycznie lub elektronicznie przeniesione na nabywcę, następcę lub cesjonariusza w ramach fuzji, przejęcia, finansowania dłużnego, sprzedaży aktywów lub podobnej transakcji, a także w przypadku niewypłacalności, upadłości lub upadłości w które informacje są przekazywane jednej lub więcej stronom trzecim jako jeden z naszych aktywów biznesowych, wyłącznie w celu kontynuowania działania Usługi i tylko wtedy, gdy odbiorca Danych Klienta zobowiązuje się do Polityki prywatności, która zawiera warunki zasadniczo zgodne z tym Polityka prywatności.

Podstawy prawne przetwarzania (dla użytkowników z EOG):

Jeśli jesteś osobą fizyczną w Europejskim Obszarze Gospodarczym (EOG), zbieramy i przetwarzamy informacje o Tobie tylko wtedy, gdy mamy podstawę prawną do tego, zgodnie z obowiązującymi przepisami UE. Podstawy prawne zależą od usług, z których korzystasz i od tego, jak z nich korzystasz. Oznacza to, że zbieramy i wykorzystujemy Twoje dane tylko wtedy, gdy:

Jeśli wyraziłeś zgodę na wykorzystanie przez nas informacji o tobie w określonym celu, masz prawo zmienić zdanie w dowolnym momencie, ale nie wpłynie to na przetwarzanie, które już miało miejsce. Tam, gdzie używamy twoich informacji, ponieważ jesteśmy stroną trzecią (np. Twoim pracodawcą) lub mamy do tego uzasadniony interes, masz prawo sprzeciwić się temu wykorzystaniu, chociaż w niektórych przypadkach może to oznaczać, że nie korzystasz już z Usług.

Jak postępujemy z Twoimi danymi klienta

Użytkownik może elektronicznie przesyłać dane lub informacje do Usług w celach hostingu i przetwarzania („Dane Klienta”). Vtiger nie będzie przeglądać, udostępniać, rozpowszechniać ani odwoływać się do żadnych takich Danych Klienta, z wyjątkiem przypadków określonych w Warunkach świadczenia usług Vtiger lub wymaganych przepisami prawa. Zgodnie z Warunkami świadczenia usług Vtiger, Vtiger może uzyskiwać dostęp do Danych Klienta wyłącznie w celu świadczenia Usług lub zapobiegania lub rozwiązywania problemów serwisowych lub technicznych lub zgodnie z wymogami prawa. Użytkowanie i ochrona danych Klienta jest regulowana dodatkiem do przetwarzania danych.

Jak przechowujemy i zabezpieczamy gromadzone informacje

Bezpieczeństwo danych

Vtiger utrzymuje ścisłe procedury administracyjne, techniczne i fizyczne w celu ochrony informacji przechowywanych na naszych serwerach. Używamy standardowej technologii szyfrowania Secure Socket Layer (SSL), aby zabezpieczyć proces rejestracji konta i informacje dotyczące rejestracji. Inne zabezpieczenia obejmują między innymi szyfrowanie danych, zapory ogniowe i fizyczną kontrolę dostępu do budynków i plików.

Wdrażamy różne środki bezpieczeństwa w celu zachowania bezpieczeństwa danych osobowych i danych przechowywanych na koncie. Dostęp do twojego imienia i adresu e-mail jest ograniczony do pracowników Vtiger. Dane przechowywane na koncie są dostępne tylko dla zespołu Vtiger podczas przeprowadzania migracji lub usług wsparcia.

Wszystkie dostarczone informacje wrażliwe / kredytowe są przesyłane za pomocą technologii Secure Socket Layer (SSL), a następnie szyfrowane w naszej bazie dostawców bram płatniczych tylko po to, aby były dostępne dla osób upoważnionych ze specjalnymi prawami dostępu do takich systemów i są wymagane do zachowania poufności informacji. Po transakcji Twoje prywatne informacje (karty kredytowe, numery ubezpieczenia społecznego, finanse itp.) Nie będą przechowywane na naszych serwerach.

Podczas gdy wdrażamy zabezpieczenia mające na celu ochronę Twoich informacji, żaden system bezpieczeństwa nie jest nieprzenikniony, a ze względu na nieodłączny charakter Internetu nie możemy zagwarantować, że dane podczas transmisji przez Internet lub gdy są przechowywane w naszych systemach lub w naszej opiece, są absolutnie bezpieczne przed wtargnięciem innych.

Jeśli korzystasz z naszych usług lub stron internetowych, odpowiedzialność za zabezpieczenie pamięci i dostęp do informacji, które przesyłasz, spoczywa na tobie, a nie na Vtiger. Zdecydowanie zalecamy, aby użytkownicy serwera lub centrum danych skonfigurowali protokół SSL, aby zapobiec przechwytywaniu danych przesyłanych przez sieci i ograniczyć dostęp do baz danych i innych używanych punktów pamięci.

W Vtiger prywatność i bezpieczeństwo danych są dla nas najważniejsze. W tym celu posiadamy certyfikat ISO 27001: 2013. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa swoich danych, napisz do nas na compliance@vtiger.com z wszelkimi pytaniami.

Retencja danych

Zachowujemy dane osobowe zebrane od użytkownika tylko tak długo, jak długo konto użytkownika jest aktywne lub w inny sposób przez ograniczony okres czasu, o ile jest to konieczne do osiągnięcia celów, dla których pierwotnie je zgromadziliśmy, chyba że prawo wymaga inaczej. Będziemy przechowywać i wykorzystywać informacje niezbędne do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych, rozwiązywania sporów i egzekwowania naszych umów w następujący sposób:

W jaki sposób przekazujemy dane osobowe na arenie międzynarodowej

Dane, które gromadzimy o Tobie podczas rejestracji i podczas korzystania z Vtiger, są przechowywane na serwerach znajdujących się pod naszą kontrolą w wielu regionach na całym świecie. Aby ułatwić nasze operacje, możemy przekazywać i uzyskiwać dostęp do takich informacji z całego świata, w tym z innych krajów, w których prowadzimy działalność. Niezależnie od kraju, w którym mieszkasz, lub dostarczasz informacje, korzystając z naszych usług, upoważniasz nas do korzystania z informacji w dowolnym kraju, w którym działamy. Zgadzamy się przestrzegać standardowych klauzul umownych dotyczących przekazywania danych osobowych zatwierdzonych przez Komisję Europejską (art. 46 GDPR).

Twoje prawa i wybory

Vtiger potwierdza, że ​​masz prawo dostępu do swoich danych osobowych. Jeśli dane osobowe odnoszące się do Ciebie jako osoby fizycznej zostały przesłane do nas przez klienta Vtiger i chcesz skorzystać z wszelkich praw, które możesz mieć, aby uzyskać dostęp, poprawić, zmienić lub usunąć takie dane, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym klientem. Ponieważ personel Vtiger ma ograniczone możliwości dostępu do danych, które nasi Klienci składają do naszych Usług, jeśli chcesz złożyć wniosek bezpośrednio do Vtiger, podaj nazwę klienta Vtiger, który przesłał Twoje dane do naszych Usług. Skierujemy Twoją prośbę do tego klienta i udzielimy im wsparcia w razie potrzeby w odpowiedzi na Twoje żądanie w rozsądnym terminie.

Przejrzyj, zaktualizuj i usuń swoje informacje

Użytkownik może uzyskać dostęp do informacji, które dobrowolnie przekazał Vtiger za pośrednictwem swojego konta w Usłudze, oraz do przeglądania, poprawiania lub usuwania go, postępując zgodnie z instrukcjami w Serwisie lub kontaktując się z Vtiger na piśmie, jak określono w sekcji „Kontakt z nami ”Poniżej. Możemy wymagać od Ciebie dodatkowych informacji, abyśmy mogli potwierdzić Twoją tożsamość. Pamiętaj, że zachowamy i wykorzystamy Twoje dane, w tym kopie serwerów / kopii zapasowych, do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych, rozstrzygania sporów i egzekwowania naszych umów, i możemy odmówić przetwarzania żądań zmian lub usuwania, które wymagają nieproporcjonalnego wysiłku technicznego lub zagrażają prywatności innych. Podmioty danych w Europie mają dodatkowe prawa określone w sekcji zatytułowanej „Twoje europejskie prawa do prywatności” poniżej.

Osoby w Europejskim Obszarze Gospodarczym

Jeśli jesteś osobą, której dane dotyczą w Europie, masz prawo dostępu, poprawiania lub usuwania wszelkich danych osobowych, które zebraliśmy o Tobie za pośrednictwem Usługi. Masz również prawo do przenoszenia danych oraz prawo do ograniczenia lub sprzeciwienia się przetwarzaniu przez nas danych osobowych zebranych o Tobie za pośrednictwem Usługi. Ponadto masz prawo poprosić nas, abyśmy nie przetwarzali twoich danych osobowych (lub przekazywali je stronom trzecim do przetworzenia) w celach marketingowych lub w celach innych niż te, dla których zostały pierwotnie zebrane lub następnie autoryzowane przez Ciebie. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę na przetwarzanie danych, które wykonujemy na podstawie wyrażonej przez nas zgody.

Aby skorzystać z któregokolwiek z tych praw, skontaktuj się z nami w sposób opisany w części zatytułowanej „Skontaktuj się z nami” poniżej i określ, jakie prawo zamierzasz wykonywać. Odpowiemy na Twoją prośbę w dniach 30. Możemy wymagać od Ciebie dodatkowych informacji, abyśmy mogli potwierdzić Twoją tożsamość. Należy pamiętać, że przechowujemy informacje jako niezbędne do realizacji celów, dla których zostały zebrane, i możemy nadal przechowywać i wykorzystywać informacje, nawet po złożeniu wniosku o dane dla celów naszych uzasadnionych interesów, w tym w zakresie koniecznym do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych, rozwiązywać spory, zapobiegać oszustwom i egzekwować nasze umowy.

Inne ważne informacje dotyczące prywatności

Blogi, media społecznościowe i fora publiczne

Możemy oferować blogi, profile mediów społecznościowych, fora dyskusyjne, tablice ogłoszeniowe lub podobne fora publiczne, na których Ty i inni użytkownicy naszego serwisu możecie zamieszczać treści lub w inny sposób komunikować się. Jeśli opublikujesz informacje na forum publicznym, założymy, że zamierzasz upublicznić te informacje. Możemy użyć Twojego imienia i nazwiska, aby zidentyfikować Cię za pomocą postu na forum publicznym i możemy korzystać z Twojego postu w związku z naszą Usługą (np. Podczas używania hashtaga związanego z Vtiger w tweet lub aktualizacji statusu). Wszelkie informacje udostępniane na forum publicznym są informacjami publicznymi i mogą być widoczne lub gromadzone przez inne osoby, w tym osoby trzecie, które nie przestrzegają standardów określonych w niniejszej Polityce prywatności. Nie ponosimy odpowiedzialności za zdarzenia wynikające z dystrybucji jakichkolwiek informacji, które zdecydujesz się publicznie opublikować lub udostępnić za pośrednictwem naszych usług online.

Vtiger obsługuje również widżety innych firm na stronie internetowej, które umożliwiają użytkownikom udostępnianie artykułów i innych informacji na różnych platformach. Widżety te nie gromadzą ani nie przechowują żadnych danych osobowych od użytkowników na stronie internetowej i po prostu pełnią rolę pomostu dla wygody użytkownika w zakresie udostępniania informacji

Analityka zewnętrzna

Korzystamy z usług oprogramowania stron trzecich, aby zbierać, agregować i analizować dane dotyczące zawartości naszej witryny, użytkowników i ich wykorzystania. Oprogramowanie, którego używamy, obejmuje Google Analytics, reklamy Google, Bing Ads i FullStory. Informacje gromadzone przez te aplikacje nie są identyfikowalne osobiście i służą do poprawy funkcjonalności i zawartości witryny. W tym celu osoby trzecie mogą wykorzystywać pliki cookie i / lub znaczniki pikselowe w celu ułatwienia śledzenia użytkowników witryny. Te pliki cookie stron trzecich nie są powiązane z Twoimi danymi osobowymi. Vtiger nie ma dostępu do tych plików cookie ani nie jesteśmy za nie odpowiedzialni.

Produkty i usługi osób trzecich Linki z naszej strony internetowej

Nasza usługa zawiera łącza do lub treści z witryn internetowych osób trzecich oraz innych produktów i usług. Zaleca się weryfikację praktyk prywatności takich innych stron internetowych. Nie ponosimy odpowiedzialności za sposób wykorzystania lub niewłaściwego wykorzystania informacji udostępnionych przez użytkownika na takich innych stronach internetowych. Zachęcamy do nieudostępniania Danych Osobowych, bez zapewnienia sobie oświadczenia o polityce prywatności innych stron internetowych.

Wyczyść Gify i pliki dziennika

My i nasi partnerzy zewnętrzni wykorzystujemy technologie, takie jak sygnalizatory WWW, do analizowania trendów, administrowania stroną internetową, śledzenia ruchów użytkowników w obrębie witryny i gromadzenia informacji demograficznych o naszej bazie użytkowników jako całości. Możemy otrzymywać raporty oparte na wykorzystaniu tych technologii przez te firmy na zasadzie indywidualnej i zbiorczej.

Tak jak w przypadku większości stron internetowych, zbieramy pewne informacje automatycznie i przechowujemy je w plikach dziennika. Informacje te mogą obejmować adresy protokołu internetowego (IP), typ przeglądarki, dostawcę usług internetowych (ISP), strony odsyłające / wyjściowe, system operacyjny, znacznik daty / godziny i / lub dane kliknięć. Łączymy te automatycznie zbierane dane z innymi informacjami, które zbieramy na Twój temat.

Do Not Track

Do Not Track („DNT”) to opcjonalne ustawienie przeglądarki, które umożliwia wyrażenie preferencji dotyczących śledzenia przez reklamodawców i inne osoby trzecie. Nie używamy technologii, która rozpoznaje sygnały DNT z Twojej przeglądarki internetowej.

aplikacja mobilna

Korzystając z naszych aplikacji mobilnych, możemy zbierać pewne informacje oprócz informacji opisanych w innych częściach niniejszej Polityki. Nasze aplikacje mobilne mogą uzyskiwać dostęp do lokalizacji geograficznej identyfikatora urządzenia użytkownika i systemu operacyjnego, danych logowania, języka i strefy czasowej. Aplikacje mobilne mogą również zbierać informacje dotyczące interakcji użytkowników z aplikacjami mobilnymi, z których Vtiger może korzystać w celu świadczenia i ulepszania usług aplikacji mobilnych. Dodatkowo aplikacja może skontaktować się z miejscem przechowywania urządzenia w celu przechowywania załączników lub dostępu do kamery i zdjęć w celu przechwycenia dodatkowych informacji w celu lepszego zarządzania usługami dla Klienta.

Możemy zapytać, czy chcesz otrzymywać powiadomienia push o aktywności na koncie. Jeśli zdecydowałeś się na te powiadomienia i nie chcesz ich już otrzymywać, możesz je wyłączyć w ustawieniach aplikacji Vtiger na telefony komórkowe.

Nasza polityka wobec dzieci

Przestrzegamy wymogów COPPA (Ustawy o ochronie prywatności dzieci w Internecie), nie zbieramy żadnych informacji od osób w wieku 13. Nasza strona internetowa, produkty i usługi są skierowane do osób, które ukończyły co najmniej 13. Jeśli dowiesz się, że Twoje dziecko dostarczyło Vtiger dane osobowe bez Twojej zgody, skontaktuj się z nami pod adresem legal@vtiger.com.

Zmiany niniejszej polityki prywatności

Niniejsza Polityka prywatności może być okresowo aktualizowana. Jeśli wprowadzimy zmiany, poprawimy niniejszą Politykę prywatności, aby odzwierciedlić takie zmiany i skorygować datę wejścia w życie na początku tej polityki. Możemy podać dodatkowe powiadomienie (takie jak adres e-mail), jeśli zmiany są istotne. Korzystanie przez użytkownika z Usługi po takim powiadomieniu będzie oznaczać i stanowić akceptację i akceptację zmienionej Polityki prywatności.

Regulamin

Zapoznaj się z naszymi najnowszymi warunkami świadczenia usług, aby dowiedzieć się o wyłączeniach i ograniczeniach odpowiedzialności dotyczących korzystania z Vtiger.

Kontakt z nami

Jeśli masz pytania dotyczące niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności lub praktyk przetwarzania danych Vtiger, skontaktuj się z nami bezpośrednio:

Przez e-mail na adres legal@vtiger.com.

Pocztą na:

Vtiger Systems India Private Limited, nr 18, 20th Main, 2nd Block, Rajaji Nagar, Bangalore - 560010, Karnataka, Indie (Uwaga: „Legal”).

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące tej umowy lub przechowywanych u nas informacji, skontaktuj się z nami pod adresem legal@vtiger.com.

Ostatnia aktualizacja: marzec 13, 2019.

definicje

"Klient" oznacza klienta Vtiger

„Dane klienta” oznacza dane osobowe, raporty, adresy i inne pliki, foldery lub dokumenty w formie elektronicznej, które Użytkownik Serwisu przechowuje w ramach Usługi.

<„Dane użytkownika Google” oznacza Twoje dane zsynchronizowane z Google, takie jak Kontakty, E-maile, Kalendarz, Dokumenty i Załączniki.

"Dane osobiste" oznacza wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

„Obszar publiczny” oznacza obszar Witryny, do którego dostęp mają zarówno Użytkownicy, jak i Użytkownicy, bez konieczności logowania się.

„Obszar ograniczony” oznacza obszar Witryny, do którego dostęp mają tylko Użytkownicy, a gdzie dostęp wymaga zalogowania.

"Użytkownik" oznacza pracownika, agenta lub przedstawiciela Klienta, który przede wszystkim korzysta z zastrzeżonych obszarów Witryny w celu uzyskania dostępu do Usługi w takim zakresie.

"Gość" oznacza osobę inną niż Użytkownik, która korzysta z obszaru publicznego, ale nie ma dostępu do obszarów zastrzeżonych Witryny lub Usługi.