Polityka prywatności Vtiger

Obowiązuje od 1 stycznia 2020 r.

Zobacz poprzednią wersję naszej polityki prywatności (ostatnia aktualizacja 10 czerwca 2019 r.) Tutaj .

Vtiger („Vtiger”, „my”, „nasz” lub „nas”) jest zaangażowany w ochronę prywatności osób, które odwiedzają nasze strony internetowe („Odwiedzający”), subskrybują nasze usługi („Klienci”) lub rejestrują się w celu nasze wydarzenia („Uczestnicy”). Niniejsza Polityka prywatności reguluje gromadzenie, wykorzystywanie i ujawnianie danych osobowych, które otrzymujemy za pośrednictwem naszych Usług (zgodnie z warunkami świadczenia usług).

Niniejsza Polityka prywatności obejmuje dane, które udostępniasz nam za pośrednictwem naszych witryn, w tym między innymi vtiger.com, dyskusji.vtiger.com, marketplace.vtiger.com, code.vtiger.com, blogs.vtiger.com („ Strony internetowe Vtiger ”lub„ Nasze strony internetowe ”) lub nasze aplikacje online, offline lub mobilne („ Usługi Vtiger ”lub„ Nasze usługi ”).

Korzystając z którejkolwiek z naszych usług, wyrażasz zgodę na nasze praktyki gromadzenia, wykorzystywania i ujawniania oraz inne działania opisane w niniejszej Polityce prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z niniejszymi Zasadami przed skorzystaniem z naszych usług. Korzystanie z naszych usług oznacza, że zgadzasz się ze wszystkimi warunkami niniejszej Polityki. Nie korzystaj z żadnej z naszych usług, jeśli nie zgadzasz się z jakąkolwiek częścią niniejszej Polityki.

1. Kim jesteśmy

Vtiger tworzy chmurowe oprogramowanie CRM, które pomaga firmom budować silniejsze i bardziej dochodowe relacje z klientami.

2. Jakie informacje o Tobie zbieramy

Zbieramy następujące informacje bezpośrednio od Ciebie lub za pośrednictwem Usługi.

Informacje o użytkowaniu

Podczas przeglądania naszych stron internetowych Vtiger może gromadzić informacje za pomocą powszechnie używanych narzędzi do gromadzenia informacji, takich jak pliki cookie i sygnały nawigacyjne w sieci Web. Dzięki niemu zbieramy:

  • Informacje o przeglądarce (typ i język)
  • adres IP
  • Otwarty / klikający link monitorujący: w niektórych naszych wiadomościach e-mail używamy „klikalnego linku monitorującego”, który po kliknięciu przesyła cię na inny adres internetowy, który rejestruje kliknięcie, przed przekierowaniem do oczekiwanego miejsca docelowego .
  • Działania podejmowane na naszych stronach internetowych (takie jak przeglądane strony internetowe, kliknięte linki i czas spędzony).
  • Informacje o polecającym
  • Rejestracje zdarzeń

Informacje osobiste

Gdy korzystasz z naszej strony internetowej, aby poprosić o informacje o nas lub naszych Usługach, zarejestruj się do konta w chmurze Vtiger CRM, zarejestruj się, aby wziąć udział w wydarzeniu, zarejestruj się na nasze blogi, zarejestruj się na rynku lub weź udział w naszych dyskusjach społecznościowych i złóż wniosek o dołączenie do naszego program partnerski, możemy gromadzić następujące dane osobowe. Możemy gromadzić niektóre z tych informacji ze źródeł zewnętrznych, zgodnie z opisem w sekcji poniżej zatytułowanej „Informacje z innych źródeł”.

  • Imię Nazwisko
  • Adres e-mail
  • Numer telefonu
  • Stanowisko
  • Adres IP: podczas korzystania z aplikacji Vtiger CRM Cloud automatycznie zbieramy adres protokołu internetowego („IP”), datę i godzinę sesji logowania i wylogowania. Te dane są przechowywane na Twoim koncie CRM w Historii logowania użytkownika.
  • Region

Informacja o Subskrybcji

Przy zakupie naszych Usług lub dodatków publikowanych przez osoby trzecie, Vtiger będzie wymagać od nas dostarczenia następujących informacji:

  • Nazwa firmy
  • Dane do faktury, takie jak numer karty kredytowej i Paypal
  • Adres pocztowy
  • Ilość użytkowników

Wsparcie komunikacji

Jeśli komunikujemy się z Tobą w celu zaoferowania wsparcia za pośrednictwem dowolnego medium (aplikacje do telefonu, czatu, poczty e-mail i wiadomości, takie jak Whatsapp), gromadzimy i przechowujemy następujące informacje.

  • Transkrypcje czatu
  • E-maile
  • Lista połączeń
  • Nagrania rozmów telefonicznych

Zintegrowane usługi.

Możesz mieć możliwość uzyskania dostępu do Usługi lub zarejestrowania się w niej za pomocą nazwy użytkownika i haseł do niektórych usług świadczonych przez strony trzecie (każda, „Usługa zintegrowana”), na przykład za pośrednictwem konta Google lub w przeciwnym razie mają możliwość autoryzacji Usługi Zintegrowanej w celu dostarczenia nam danych osobowych lub innych informacji. Upoważniając nas do połączenia się z Usługą Zintegrowaną, upoważniasz nas do dostępu do Twojego imienia i nazwiska, adresów e-mail i innych informacji udostępnianych nam przez Usługę Zintegrowaną oraz do przechowywania ich i korzystania z nich zgodnie z niniejszymi Zasadami. Powinieneś sprawdzić ustawienia prywatności każdej Usługi Zintegrowanej, aby zrozumieć, jakie informacje udostępnia nam Usługa Zintegrowana i wprowadzić odpowiednie zmiany. Przed użyciem usług i połączeniem się z naszą Usługą należy dokładnie zapoznać się z warunkami użytkowania i polityką prywatności każdej Zintegrowanej Usługi.

Pojedyncze logowanie

Możesz zalogować się do naszego Serwisu za pomocą usług logowania, takich jak Google, Facebook Connect, LinkedIn, Office 365 itp. Usługi te uwierzytelnią Twoją tożsamość i umożliwią udostępnienie nam niektórych danych osobowych, takich jak imię i nazwisko oraz adres e-mail adres.

Informacje z innych źródeł

Możemy uzyskiwać informacje, w tym Dane osobowe, od stron trzecich i źródeł innych niż Usługa. Należą do nich publicznie dostępne źródła informacji, takie jak LinkedIn, Facebook i Twitter. Obejmują one również naszych partnerów, wzajemne powiązania, reklamodawców, agencje ratingowe i usługi zintegrowane. Informacje te mogą być gromadzone, aby ułatwić nam zrozumienie, kim jesteś i jakie są Twoje potrzeby, a także aby pomóc nam ulepszyć nasze produkty i usługi. Jeśli połączymy lub powiążemy informacje z innych źródeł z Danymi osobowymi gromadzonymi za pośrednictwem Usługi, będziemy traktować połączone informacje jako Dane Osobowe zgodnie z niniejszymi Zasadami.

3. Specjalne ograniczenia w korzystaniu z danych użytkownika Google:

Nie naruszając niczego innego w niniejszej Polityce prywatności, jeśli zapewnisz aplikacji dostęp do następujących rodzajów danych Google, korzystanie z niej będzie podlegać dodatkowym ograniczeniom: 1. Aplikacja będzie korzystać z dostępu tylko do odczytu, zapisu , modyfikować lub kontrolować treści wiadomości Gmaila (w tym załączniki), metadane, nagłówki i ustawienia w celu udostępnienia internetowego klienta poczty e-mail, który pozwala użytkownikom tworzyć, wysyłać, czytać i przetwarzać wiadomości e-mail oraz nie będzie przekazywać tych danych Gmaila innym osobom, chyba że jest to możliwe niezbędne do zapewnienia i ulepszenia tych funkcji, zapewnienia zgodności z obowiązującym prawem lub w ramach fuzji, przejęcia lub sprzedaży aktywów. 2. Aplikacja nie będzie wykorzystywać danych Gmaila do kierowania ani wyświetlania reklam. 3. Aplikacja nie pozwoli ludziom odczytać tych danych, chyba że uzyskamy zgodę użytkownika na określone wiadomości, jest to konieczne ze względów bezpieczeństwa, takich jak dochodzenie w sprawie nadużycia, w celu zachowania zgodności z obowiązującym prawem lub do wewnętrznych operacji aplikacji, a nawet tylko wtedy kiedy dane zostały zebrane i zanonimizowane.

4. Jak wykorzystujemy gromadzone informacje

Nigdy nie ujawnimy, nie udostępnimy ani nie sprzedamy Twoich danych bez Twojej zgody, chyba że jest to wymagane przez prawo. Używamy twoich informacji do następujących celów:

Dostarczanie informacji o naszych produktach i usługach

Używamy informacji - innych niż Dane klienta - do obsługi, konserwacji, ulepszania i zapewniania wszystkich funkcji Usługi, w celu świadczenia usług i informacji, o które prosisz, w odpowiedzi na komentarze i pytania oraz w celu zapewnienia wsparcia użytkownikom Usługi. Przetwarzamy Dane Klienta wyłącznie zgodnie ze wskazówkami udzielonymi przez odpowiedniego Klienta lub Użytkownika.

Aby poprawić użyteczność naszych wiadomości dla Ciebie

Używamy twoich danych śledzenia kliknięć do różnych celów, w tym aby pomóc nam określić zainteresowanie określonymi tematami i zmierzyć skuteczność komunikacji z naszymi klientami. Możesz wyrazić zgodę na to śledzenie lub odrzucić je na stronie Preferencje, dostępnej pod linkiem „Anuluj subskrypcję” lub „Zarządzaj preferencjami” w stopce każdego biuletynu, który Ci wysyłamy.

Aby zaplanować nasze wydarzenia

Używamy również informacji rejestracyjnych do planowania i prowadzenia imprez firmowych, hostingu forów internetowych i sieci społecznościowych, w których Uczestnicy wydarzenia mogą brać udział, oraz do wypełniania profili online dla Uczestników na naszych stronach internetowych.

Aby odpowiedzieć na twoje prośby

Używamy twoich danych kontaktowych i innych informacji udostępnionych nam przez e-mail i inne kanały, takie jak czat i telefon, aby odpowiedzieć na twoje prośby.

Aby przetworzyć płatności

Applibase DBA Vtiger jest partnerem rozliczeniowym, który rozlicza Cię w imieniu Vtiger. Ta sama nazwa partnera rozliczeniowego widoczna na wszystkich fakturach w USD. Używamy danych karty kredytowej i PayPal wyłącznie do przetwarzania płatności za Usługi i wydarzenia. Przekazujemy Twoje informacje rozliczeniowe Stripe, Instamojo i PayPal, naszym partnerom rozliczeniowym, którzy przechowują Twoje dane w bezpieczny sposób do przyszłych rozliczeń zgodnie z upoważnieniem.

Aby ulepszyć naszą stronę internetową

Używamy informacji nawigacyjnych witryny, adresu IP, typu przeglądarki, języka przeglądarki, odsyłającego adresu URL, plików, generowanych błędów, strefy czasowej, systemu operacyjnego i innych danych odwiedzających zebranych w naszych plikach dziennika w celu analizy trendów, administrowania naszą witryną, śledzenia ruchów odwiedzających i ulepszyć naszą stronę internetową. Łączymy te automatycznie gromadzone dane z innymi informacjami, które gromadzimy na Twój temat.

Aby ulepszyć nasze produkty i usługi

Twoje dane dotyczące użytkowania, takie jak czas, częstotliwość, czas trwania, wzorzec użytkowania, używane funkcje i ilość wykorzystanego miejsca, mogą być przez nas rejestrowane i wykorzystane w celu ulepszenia usługi Vtiger CRM Cloud. Używamy również twoich informacji za twoją zgodą, w tym:

  1. Aby administrować wprowadzonymi promocjami.
  2. Osiągaj wszelkie inne ujawnione Ci cele i za Twoją zgodą.
  3. Publikujemy opinie użytkowników na naszej stronie internetowej. Te referencje mogą obejmować nazwiska i inne Dane osobowe, a my pozyskujemy zgodę od naszych użytkowników przed opublikowaniem ich na naszej stronie internetowej. Uzyskujemy zgodę każdego klienta przed opublikowaniem jakichkolwiek informacji na takiej liście lub opublikowaniem referencji.
  4. Gromadzenie i wykorzystanie danych nieosobowych. Kiedy rejestrujesz się w Vtiger CRM Cloud lub pobierasz i instalujesz nasze oprogramowanie, możemy gromadzić dane nieosobowe, które nie pozwalają na bezpośrednie powiązanie z żadną konkretną osobą, taką jak twój kraj i system operacyjny. Informacje te służą nam do ulepszania naszych produktów i usług.

Komunikacja

Możemy używać adresu e-mail użytkownika lub użytkownika lub innych informacji - innych niż dane klienta - do kontaktowania się z tym gościem lub użytkownikiem (i) w celach administracyjnych, takich jak obsługa klienta, w celu rozwiązania problemu naruszenia własności intelektualnej, prawa do prywatności lub zniesławienia związanego z Dane Klienta lub Dane Osobowe zamieszczone w Usłudze lub (ii) z aktualizacjami promocji i wydarzeń związanych z produktami i usługami oferowanymi przez nas i osoby trzecie, z którymi współpracujemy. Możesz zrezygnować z otrzymywania powiadomień e-mail, klikając link anulowania subskrypcji podany we wszystkich powiadomieniach e-mail lub wysyłając wiadomość e-mail na adres support@vtiger.com. Nie możesz zrezygnować z otrzymywania e-maili transakcyjnych związanych z Twoim kontem lub korzystaniem z Usług. Użytkownik ma możliwość zrezygnowania z otrzymywania jakichkolwiek komunikatów promocyjnych, jak opisano poniżej w „Waszych prawach i wyborach”.

5. Jak udostępniamy gromadzone informacje

Z wyjątkiem przypadków opisanych w niniejszej Polityce nie będziemy celowo ujawniać danych osobowych ani danych klienta, które gromadzimy lub przechowujemy w Usłudze stronom trzecim bez zgody odpowiedniego Odwiedzającego, Użytkownika lub Klienta. Możemy ujawnić informacje stronom trzecim, jeśli wyrazisz na to zgodę, a także w następujących okolicznościach:

Nieograniczone informacje

Wszelkie informacje, które dobrowolnie zdecydujesz się zamieścić w Strefie publicznej Usługi, takie jak strona profilu publicznego, będą dostępne dla każdego Odwiedzającego lub Użytkownika, który ma dostęp do tych treści.

Usługodawcy

Współpracujemy z zewnętrznymi dostawcami usług, którzy zapewniają nam witrynę internetową, tworzenie aplikacji, hosting, konserwację i inne usługi. Te osoby trzecie mogą mieć dostęp lub przetwarzać Dane osobowe lub Dane klienta w ramach świadczenia nam tych usług. Ograniczamy informacje przekazywane tym usługodawcom do tych, które są w uzasadniony sposób niezbędne do wykonywania ich funkcji, a nasze umowy z nimi wymagają od nich zachowania poufności takich informacji.

Informacje nieosobowe

Możemy udostępniać stronom trzecim pewne automatycznie gromadzone, agregowane lub w inny sposób nieidentyfikujące danych informacje dla różnych celów, w tym (i) przestrzegania różnych obowiązków sprawozdawczych; (ii) w celach biznesowych lub marketingowych; lub (iii) aby pomóc takim stronom w zrozumieniu zainteresowań, nawyków i wzorców użytkowania naszych Klientów, Użytkowników i Odwiedzających w odniesieniu do niektórych programów, treści, usług i / lub funkcjonalności dostępnych za pośrednictwem Usługi.

Partnerzy handlowi

Gdy zarejestrujesz się na bezpłatny okres próbny za pośrednictwem autoryzowanych partnerów Vtiger lub linków polecających, Twoje dane osobowe zostaną udostępnione między Vtiger a autoryzowanym partnerem, za pośrednictwem którego się zarejestrowałeś. Zachęcamy do sprawdzenia polityki prywatności naszego autoryzowanego partnera przed zapisaniem się na bezpłatny okres próbny lub jakiekolwiek usługi. Możemy udostępniać dane osobowe naszym autoryzowanym partnerom odsprzedażnym w twoim regionie, wyłącznie w celu skontaktowania się z Tobą w sprawie produktów, które pobrałeś lub usług, dla których się zarejestrowałeś. Damy ci możliwość zrezygnowania z dalszej współpracy z tym partnerem.

Twórcy aplikacji z Marketplace

Po zainstalowaniu lub zakupie dowolnej aplikacji opracowanej przy użyciu interfejsów API Vtiger opublikowanej na internetowym rynku Vtiger, Twoje imię i nazwisko oraz adres e-mail zostaną udostępnione twórcy aplikacji, dzięki czemu mogą oni współpracować z Tobą bezpośrednio jako dostawca tej aplikacji lub usługi . Vtiger nie kontroluje wykorzystania twoich danych osobowych przez programistów, które będą oparte na ich własnej polityce prywatności.

Egzekwowanie prawa, proces prawny i zgodność

Należy pamiętać, że przepisy prawa w różnych jurysdykcjach, w których działamy, mogą zobowiązać nas do ujawnienia informacji o użytkownikach i zawartości konta użytkownika lokalnym organom ścigania w ramach postępowania sądowego lub wykonalnego wniosku rządowego. Ponadto możemy ujawnić Dane osobowe i zawartość twojego konta użytkownika organom ścigania, jeśli takie ujawnienie zostanie uznane za konieczne do ochrony praw Vtiger lub do ochrony bezpieczeństwa naszych użytkowników, pracowników lub ogółu społeczeństwa.

Zmiana właściciela

W przypadku, gdy Vtiger bierze udział w bankructwie, fuzji, przejęciu, reorganizacji lub sprzedaży aktywów, Twoje dane zostaną przekazane w ramach tej transakcji. Niniejsze Oświadczenie o ochronie prywatności będzie miało nadal zastosowanie do twoich informacji po przeniesieniu do nowego podmiotu. Dane klienta mogą być fizycznie lub elektronicznie przekazywane nabywcy, następcy lub cesjonariuszowi w ramach fuzji, przejęcia, finansowania dłużnego, sprzedaży aktywów lub podobnej transakcji, a także w przypadku niewypłacalności, upadłości lub upadłości w które informacje są przekazywane jednej lub większej liczbie stron trzecich jako jeden z naszych aktywów biznesowych, wyłącznie w celu kontynuacji działania Usługi i tylko wtedy, gdy odbiorca Danych klienta zobowiązuje się do Polityki prywatności, która ma warunki zasadniczo zgodne z tym Polityka prywatności.

Podstawy prawne przetwarzania (dla użytkowników z EOG):

Jeśli jesteś osobą fizyczną w Europejskim Obszarze Gospodarczym (EOG), zbieramy i przetwarzamy informacje o tobie tylko wtedy, gdy mamy do tego podstawę prawną zgodnie z obowiązującymi przepisami UE. Podstawy prawne zależą od usług, z których korzystasz i sposobu, w jaki z nich korzystasz. Oznacza to, że zbieramy i wykorzystujemy twoje dane tylko wtedy, gdy:

  1. Potrzebujemy go do świadczenia Usług, w tym do świadczenia Usług, zapewniania obsługi klienta i spersonalizowanych funkcji oraz do ochrony bezpieczeństwa Usług.
  2. Spełnia uzasadniony interes (który nie jest nadrzędny dla twoich interesów związanych z ochroną danych), na przykład w zakresie badań i rozwoju, wprowadzania na rynek i promowania Usług oraz w celu ochrony naszych praw i interesów.
  3. Wyrażasz zgodę na to w określonym celu. Lub
  4. Musimy przetwarzać dane w celu spełnienia obowiązku prawnego.

Jeśli wyraziłeś zgodę na wykorzystanie przez nas informacji o Tobie w określonym celu, masz prawo zmienić zdanie w dowolnym momencie, ale nie wpłynie to na żadne przetwarzanie, które już miało miejsce. Jeśli wykorzystujemy Twoje dane, ponieważ osoba trzecia (np. Twój pracodawca) lub mamy do tego uzasadniony interes, masz prawo sprzeciwić się takiemu wykorzystaniu, jednak w niektórych przypadkach może to oznaczać, że nie korzystasz już z Usług.

Prywatność w Kalifornii

Ustawa o ochronie prywatności konsumentów w Kalifornii („CCPA”) zapewnia konsumentom określone prawa dotyczące ich danych osobowych. Masz prawo zażądać, aby firmy podlegające CCPA ujawniły Ci pewne informacje dotyczące ich gromadzenia i wykorzystywania Twoich danych osobowych w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Poza tym masz prawo poprosić takie firmy o usunięcie Danych osobowych zebranych od Ciebie, z pewnymi wyjątkami. Jeśli firma sprzedaje Dane osobowe, masz prawo zrezygnować z tej sprzedaży. Ostatecznie firma nie może dyskryminować Cię za korzystanie z praw wynikających z CCPA.

Zgodnie z prawem kalifornijskim, jeśli zdecydujesz się skorzystać z przysługujących Ci praw CCPA, nie będziemy naliczać różnych cen ani świadczyć różnych usług. Jeśli kiedykolwiek zaoferujemy zachętę finansową lub ulepszenie produktu, które są uwarunkowane dostarczeniem przez Ciebie danych osobowych, nie zrobimy tego, chyba że korzyści dla ciebie są w uzasadniony sposób powiązane z wartością danych osobowych, które nam przekazujesz. Udział w programie zachęt finansowych wymaga uprzedniej zgody użytkownika, którą można odwołać w dowolnym momencie. Pamiętaj jednak, że wiele funkcji naszej witryny, naszych produktów lub naszych usług nie będzie działać bez Twoich danych osobowych.

Nigdy nie ujawnimy, nie udostępnimy ani nie sprzedamy Twoich danych bez Twojej zgody, chyba że jest to wymagane przez prawo.

6. Jak przetwarzamy Twoje dane klientów

Możesz elektronicznie przesyłać dane lub informacje do Usług w celu hostingu i przetwarzania („Dane klienta”). Vtiger nie będzie przeglądać, udostępniać, rozpowszechniać ani odwoływać się do takich Danych klienta, z wyjątkiem przypadków określonych w Warunkach świadczenia usług Vtiger lub zgodnie z wymogami prawa. Zgodnie z Warunkami świadczenia usług Vtiger, Vtiger może uzyskiwać dostęp do Danych klienta wyłącznie w celu świadczenia Usług lub zapobiegania lub rozwiązywania problemów serwisowych lub technicznych lub zgodnie z wymogami prawa. Wykorzystanie i ochrona danych klienta reguluje dodatek do przetwarzania danych.

7. Jak przechowujemy i zabezpieczamy gromadzone informacje

Ochrona danych

Vtiger utrzymuje ścisłe procedury administracyjne, techniczne i fizyczne w celu ochrony informacji przechowywanych na naszych serwerach. Używamy standardowej w branży technologii szyfrowania Secure Socket Layer (SSL), aby zabezpieczyć proces rejestracji konta i informacje o rejestracji. Inne zabezpieczenia obejmują między innymi szyfrowanie danych, zapory ogniowe i fizyczną kontrolę dostępu do budynku i plików. Wdrażamy różnorodne środki bezpieczeństwa, aby zachować bezpieczeństwo danych osobowych i danych przechowywanych na koncie. Dostęp do twojego imienia i adresu e-mail jest ograniczony do pracowników Vtiger. Dostęp do danych przechowywanych na koncie ma tylko zespół Vtiger podczas migracji lub usług wsparcia. Wszystkie dostarczone informacje wrażliwe / kredytowe są przesyłane za pośrednictwem technologii Secure Socket Layer (SSL), a następnie szyfrowane w naszej bazie danych dostawców bramek płatniczych, aby były dostępne tylko dla osób upoważnionych ze specjalnymi prawami dostępu do takich systemów i są zobowiązane do zachowania poufności tych informacji. Po transakcji Twoje prywatne informacje (karty kredytowe, numery ubezpieczenia społecznego, finanse itp.) Nie będą przechowywane na naszych serwerach. Chociaż wdrażamy zabezpieczenia zaprojektowane w celu ochrony twoich informacji, żaden system bezpieczeństwa nie jest nieprzenikniony, a ze względu na naturalny charakter Internetu, nie możemy zagwarantować, że dane podczas transmisji przez Internet lub podczas przechowywania w naszych systemach lub w inny sposób pod naszą opieką są absolutnie bezpieczne przed wtargnięciem przez innych. Jeśli korzystasz z naszych usług lub stron internetowych, odpowiedzialność za zapewnienie przechowywania i dostępu do przesyłanych informacji spoczywa na Tobie, a nie na Vtiger. Zdecydowanie zalecamy, aby użytkownicy serwerów lub centrów danych skonfigurowali protokół SSL, aby zapobiec przechwytywaniu danych przesyłanych przez sieci i ograniczyć dostęp do baz danych i innych używanych punktów przechowywania. W Vtiger prywatność i bezpieczeństwo danych są dla nas najważniejsze. W tym celu posiadamy certyfikat ISO 27001: 2013. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa swoich danych, napisz do nas na adres compliance@vtiger.com z wszelkimi pytaniami.

Przechowywanie danych

Przechowujemy Dane osobowe zebrane od Użytkownika tak długo, jak długo konto Użytkownika jest aktywne lub w inny sposób przez ograniczony okres czasu, dopóki potrzebujemy ich do realizacji celów, dla których je pierwotnie zgromadziliśmy, chyba że jest to wymagane przez prawo. Będziemy przechowywać i wykorzystywać informacje w razie potrzeby w celu przestrzegania naszych zobowiązań prawnych, rozwiązywania sporów i egzekwowania naszych umów w następujący sposób:

  1. zawartość zamkniętych kont jest usuwana w ciągu 3 miesięcy od daty zamknięcia
  2. kopie zapasowe są przechowywane przez 3 miesiące
  3. informacje rozliczeniowe są przechowywane przez okres 5 lat
  4. informacje o transakcjach prawnych między Klientem a Vtiger są przechowywane przez okres 5 lat.

Jeśli nie będziemy mieć uzasadnionej potrzeby biznesowej przetwarzania danych osobowych, usuniemy je lub zanonimizujemy, a jeśli nie jest to możliwe (na przykład, ponieważ dane osobowe zostały zapisane w archiwach zapasowych), będziemy bezpiecznie przechowywać dane użytkownika Dane osobowe i izoluj je od dalszego przetwarzania, aż będzie możliwe ich usunięcie.

8. Jak przesyłamy twoje dane osobowe na arenie międzynarodowej

Dane, które zbieramy o tobie podczas rejestracji i podczas korzystania z Vtiger, są przechowywane na serwerach pod naszą kontrolą w wielu regionach na całym świecie. Aby ułatwić naszą działalność, możemy przekazywać i uzyskiwać dostęp do takich informacji z całego świata, w tym z innych krajów, w których prowadzimy działalność. Niezależnie od kraju zamieszkania lub dostarczenia informacji, korzystając z naszych usług, upoważniasz nas do korzystania z twoich informacji w dowolnym kraju, w którym działamy. Zgadzamy się przestrzegać standardowych klauzul umownych dotyczących przekazywania danych osobowych zatwierdzonych przez Komisję Europejską (art. 46 RODO).

9. Twoje prawa i wybory

Vtiger przyjmuje do wiadomości, że masz prawo dostępu do swoich danych osobowych. W zależności od kraju zamieszkania możesz mieć następujące prawa do ochrony danych:

  • Mieć dostęp; poprawny; aktualizacja; Port; usunąć; ograniczać; lub sprzeciwiamy się przetwarzaniu twoich danych osobowych.
  • Możesz zarządzać indywidualnymi ustawieniami konta i profilu za pomocą pulpitu nawigacyjnego udostępnianego za pośrednictwem platformy Vtiger lub możesz skontaktować się z nami bezpośrednio, wysyłając do nas wiadomość e-mail na adres legal@vtiger.com. Możesz również zarządzać informacjami o swoich Kontaktach w panelu kontrolnym udostępnianym za pośrednictwem platformy Vtiger, aby pomóc Ci w odpowiedzi na prośby o dostęp, poprawianie, aktualizowanie, przenoszenie lub usuwanie informacji otrzymanych z Twoich Kontaktów.
  • Jeśli dane osobowe dotyczące Ciebie jako osoby fizycznej zostały nam przesłane przez klienta Vtiger, a Ty chcesz skorzystać z wszelkich praw, które możesz mieć do dostępu, poprawiania, poprawiania lub usuwania takich danych; skontaktuj się bezpośrednio z naszym klientem. Ponieważ pracownicy Vtiger mają ograniczoną możliwość dostępu do danych, które nasi Klienci przesyłają do naszych Usług, jeśli chcesz złożyć zapytanie bezpośrednio do Vtiger, podaj nazwę klienta Vtiger, który przesłał Twoje dane do naszych Usług. Prześlemy Twoją prośbę do tego klienta i w razie potrzeby wesprzemy go w odpowiedzi na Twoje zapytanie.
  • Vtiger podejmuje uzasadnione kroki w celu zapewnienia, że gromadzone przez nas dane są rzetelne zgodnie z ich przeznaczeniem, dokładne, kompletne i aktualne.
  • Prawo do złożenia skargi do organu ochrony danych, dotyczącego gromadzenia i wykorzystywania danych osobowych, należy skontaktować się z lokalnym organem ochrony danych.
  • Podobnie, jeśli Dane osobowe są gromadzone lub przetwarzane na podstawie zgody, osoba, której dane dotyczą, może wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania, które przeprowadziliśmy przed wycofaniem, ani nie wpłynie na przetwarzanie Twoich Danych osobowych w oparciu o zgodne z prawem podstawy przetwarzania inne niż zgoda.

Odpowiadamy na wszystkie prośby otrzymywane od osób, które chcą skorzystać ze swoich praw do ochrony danych zgodnie z obowiązującymi przepisami o ochronie danych. Możemy poprosić Cię o zweryfikowanie Twojej tożsamości, aby pomóc nam skutecznie odpowiedzieć na Twoje zapytanie. Pamiętaj, że zachowamy i wykorzystamy Twoje dane, w tym kopie zapasowe serwera / kopii zapasowej, w celu wypełnienia naszych zobowiązań prawnych, rozwiązywania sporów i egzekwowania naszych umów. Możemy odmówić przetwarzania żądań zmiany lub usunięcia, które wymagają nieproporcjonalnego wysiłku technicznego lub narażają prywatność innych osób.

10. Inne ważne informacje dotyczące prywatności

Blogi, media społecznościowe i fora publiczne

Możemy oferować blogi, profile w mediach społecznościowych, forach dyskusyjnych, tablicach ogłoszeń lub podobnych forach publicznych, na których użytkownik i inni użytkownicy naszego serwisu mogą zamieszczać treści lub w inny sposób komunikować się. Jeśli opublikujesz informacje na forum publicznym, założymy, że zamierzasz je upublicznić. Możemy użyć Twojego imienia i nazwiska, aby zidentyfikować Cię z postem na forum publicznym i możemy użyć Twojego postu w lub w związku z naszą Usługą (np. Podczas używania hashtagu związanego z Vtiger w tweecie lub aktualizacji statusu). Wszelkie informacje udostępniane na forum publicznym są informacjami publicznymi i mogą być widoczne lub gromadzone przez inne osoby, w tym osoby trzecie, które nie przestrzegają standardów określonych w niniejszej Polityce prywatności. Nie ponosimy odpowiedzialności za zdarzenia wynikające z rozpowszechniania jakichkolwiek informacji, które zdecydujesz się publicznie opublikować lub udostępnić za pośrednictwem naszych usług online. Vtiger obsługuje również widżety stron trzecich w witrynie, które umożliwiają użytkownikom udostępnianie artykułów i innych informacji na różnych platformach. Te widżety nie zbierają ani nie przechowują żadnych danych osobowych od użytkowników w witrynie i po prostu działają jako pomost dla wygody w udostępnianiu informacji.

Analiza zewnętrzna

Korzystamy z usług oprogramowania zewnętrznego w celu gromadzenia, agregowania i analizowania danych o treści naszej witryny, użytkownikach i ich wykorzystaniu. Oprogramowanie, którego używamy, obejmuje Google Analytics, Google Ads, Bing Ads i FullStory. Informacje gromadzone przez te aplikacje nie są danymi osobowymi i służą do ulepszania funkcjonalności i zawartości witryny. W tym celu te osoby trzecie mogą stosować pliki cookie i / lub znaczniki pikselowe w celu ułatwienia śledzenia użytkowników witryny. Te pliki cookie stron trzecich nie są powiązane z Twoimi danymi osobowymi. Vtiger nie ma dostępu do tych plików cookie ani nie ponosimy za nie odpowiedzialności.

Produkty i usługi stron trzecich Łącza z naszej strony internetowej

Nasza usługa zawiera linki do treści stron internetowych osób trzecich oraz innych produktów i usług. Zaleca się zweryfikowanie zasad zachowania prywatności w takich innych witrynach. Nie ponosimy odpowiedzialności za sposób wykorzystania lub niewłaściwego wykorzystania informacji udostępnionych przez użytkownika na takich innych stronach internetowych. Zachęcamy do nieudostępniania danych osobowych bez zapewnienia sobie Oświadczenia o polityce prywatności innych stron internetowych.

Wyczyść gify i pliki dziennika

My i nasi partnerzy zewnętrzni wykorzystujemy technologie, takie jak sygnały nawigacyjne w sieci Web, do analizowania trendów, administrowania witryną, śledzenia ruchów użytkowników w witrynie oraz gromadzenia informacji demograficznych o naszej bazie użytkowników jako całości. Możemy otrzymywać raporty oparte na wykorzystaniu tych technologii przez te firmy na zasadzie indywidualnej i zbiorczej. Tak jak w przypadku większości witryn internetowych, zbieramy pewne informacje automatycznie i przechowujemy je w plikach dziennika. Informacje te mogą obejmować adresy protokołu internetowego (IP), typ przeglądarki, dostawcę usług internetowych (ISP), strony odsyłające / wyjściowe, system operacyjny, znacznik daty / godziny i / lub dane strumienia kliknięć. Łączymy te automatycznie gromadzone dane z innymi informacjami, które gromadzimy na Twój temat.

Nie śledzić

Nie śledź („DNT”) to opcjonalne ustawienie przeglądarki, które pozwala wyrazić preferencje dotyczące śledzenia przez reklamodawców i inne osoby trzecie. Nie używamy technologii, która rozpoznaje sygnały DNT z Twojej przeglądarki internetowej.

11. Aplikacja mobilna

Podczas korzystania z naszych aplikacji mobilnych możemy gromadzić pewne informacje oprócz informacji opisanych w innych miejscach niniejszej Polityki. Nasze aplikacje mobilne mogą uzyskiwać dostęp do lokalizacji geograficznej Urządzenia Użytkownika i systemu operacyjnego, danych logowania, języka i strefy czasowej. Aplikacje mobilne mogą również gromadzić informacje dotyczące interakcji użytkowników z aplikacjami mobilnymi, których Vtiger może używać do świadczenia i ulepszania usług aplikacji mobilnych. Ponadto aplikacja może skontaktować się z miejscem przechowywania urządzenia w celu przechowywania załączników lub uzyskać dostęp do aparatu i zdjęć w celu przechwycenia dodatkowych informacji w celu lepszego zarządzania usługami dla klienta.

Możemy Cię zapytać, czy chcesz otrzymywać powiadomienia push o aktywności na swoim koncie. Jeśli wybrałeś te powiadomienia i nie chcesz ich otrzymywać, możesz je wyłączyć w ustawieniach aplikacji Vtiger na telefony komórkowe.

12. Nasza polityka wobec dzieci

Przestrzegamy wymogów COPPA (ustawa o ochronie prywatności dzieci w Internecie), nie zbieramy żadnych informacji od osób poniżej 13 roku życia. Nasza strona internetowa, produkty i usługi są skierowane do osób, które mają co najmniej 13 lat lub więcej. Jeśli dowiesz się, że Twoje dziecko przekazało Vtiger dane osobowe bez Twojej zgody, skontaktuj się z nami pod adresem legal@vtiger.com.

13. Zmiany w niniejszej polityce prywatności

Niniejsza Polityka prywatności może być okresowo aktualizowana. Jeśli dokonamy zmian, zmienimy niniejszą Politykę prywatności, aby odzwierciedlić takie zmiany i skorygujemy datę wejścia w życie zawartą na początku niniejszej polityki. Możemy wprowadzić dodatkowe powiadomienie (np. Na Twój adres e-mail), jeśli zmiany są istotne. Korzystanie z Usługi po każdym takim powiadomieniu będzie oznaczać i stanowić akceptację i akceptację zmienionej Polityki prywatności.

14. Warunki ogólne

Zapoznaj się z naszymi najnowszymi warunkami świadczenia usług, aby dowiedzieć się o wyłączeniach i ograniczeniach odpowiedzialności regulujących korzystanie z Vtiger.

15. Skontaktuj się z nami

Jeśli masz pytania dotyczące niniejszej Polityki prywatności lub praktyk przetwarzania danych Vtiger, skontaktuj się z nami bezpośrednio:

E-mailem na adres legal@vtiger.com.

Pocztą: Vtiger Systems India Private Limited, nr 18, 20. Main, 2nd Block, Rajaji Nagar, Bangalore - 560010, Karnataka, Indie (Uwaga: „Legal”).

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących niniejszej umowy lub przechowywanych u nas informacji prosimy o kontakt pod adresem legal@vtiger.com.

Ostatnia aktualizacja: 30 grudnia 2019 r.

16. Definicje

„Klient” oznacza klienta Vtiger

„Dane klienta” oznaczają dane osobowe, raporty, adresy oraz inne pliki, foldery lub dokumenty w formie elektronicznej, które Użytkownik Usługi przechowuje w ramach Usługi.

„Dane użytkownika Google” oznaczają Twoje dane zsynchronizowane z Google, takie jak Kontakty, E-maile, Kalendarz, Dokumenty i Załączniki.

„Dane osobowe” oznaczają wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

„Obszar publiczny” oznacza obszar Witryny, do którego użytkownicy i odwiedzający mogą uzyskać dostęp bez konieczności logowania.

„Obszar zastrzeżony” oznacza obszar Witryny, do którego dostęp mają tylko Użytkownicy, i do którego dostęp wymaga zalogowania.

„Użytkownik” oznacza pracownika, agenta lub przedstawiciela Klienta, który przede wszystkim korzysta z ograniczonych obszarów Witryny w celu uzyskania dostępu do Usługi w takim charakterze.

„Odwiedzający” oznacza osobę inną niż Użytkownik, która korzysta z obszaru publicznego, ale nie ma dostępu do zastrzeżonych obszarów Witryny lub Usługi.